CCI a RM a participat la ședința ”Promovarea și dezvoltarea instruirii duale”

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a participat la ședința de lucru în domeniul educației ”Promovarea și dezvoltarea instruirii duale”. Evenimentul a fost organizat de Comisia parlamentară “Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media“.

În cadrul ședinței la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenția de Cooperare Germană (GIZ), precum și 11 companii autohtone, care au mai mult de 1 000 de angajați, au fost abordate subiecte precum: politica de dezvoltare și promovare a învățământului profesional tehnic în sistem dual din Republica Moldova, dar și problematica implementării unor programe în sistem dual, în țara noastră.

Notă: ”CCI a RM particicipă la ședințe, grupuri de lucru, în cadrul cărora promovează Învățământul Dual. Învățământul Dual reprezintă o modalitate specială de instruire și de formare profesională. Responsabilitățile de instruire și formare sunt partajate între partenerii duali – companie (locul de muncă) și instituția de Învățământ Profesional Tehnică”.

Distribuie acest articol: