Cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova” 2020 va întruni peste 450 de participanți

DSC_5570Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat marți, 5 noiembrie 2019, o conferința de presă, în cadrul căreia a oferit detalii, în premieră, despre cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova” 2020.

Potrivit lui Sergiu Harea, președintele CCI a RM, ediția curentă a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova” se va desfășura în perioada 29 ianuarie – 02 februarie 2020, la CIE “Moldexpo”.

”Ca și în anii precedenți, evenimentul se desfășoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova și reunește companii din toate domeniile de activitate.

Sloganul celei de-a XIX-a ediții este: Acasă. Autentic. Autohton.

Evenimentul curent cuprinde 3 măsuri: expoziția propriu-zisă, programul de afaceri și programul cultural.

Expoziția va fi amplasată sectorial și în dependență de profilul de activitate în pavilionul central, pavilioanele 2 și 3, după cum urmează:

  • Pavilionul Nr.1 – Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale raioanelor republicii.
  • Pavilionul Nr.2 – Vor fi expuse întreprinderi industriale, bunuri de larg consum, parcuri industriale, ZEL, asociații financiare și de comerț, turism.
  • Pavilionul Nr.3 – Vor fi expuse companii prestatoare de servicii, instituții de învățământ, organizații non-guvernamentale, alături de companiile din România.
  • Zona expozițională deschisă – Vor fi expuse corturi pentru comerț cu produse agricole, catering etc.

Suntem bucuroși să anunțăm că în cadrul ediției curente a expoziției ”Fabricat în Moldova”, vizitatorii vor putea întâlni companii participante noi, aici vorbim atât de producători din domeniul textil, industrial, alimentar, dar și prestatori de servicii.  Standurile acestora le găsiți în toate cele 3 pavilioane expoziționale.

Expoziția se va desfășura pe o suprafață de peste 3000 m2 și se preconizează că la aceasta vor lua parte peste 450 de agenți economici din toate raioanele republicii și va fi vizitată de peste 54 000 de persoane. Printre delegații oficiale de vizitatori străini se numără reprezentanți din România, Grecia, Italia, Lituania, Elveția, Ucraina, Belarus, Turcia, etc.

Pentru ca expoziția națională să devină una din ce în ce mai atractivă și benefică atât pentru agenții economici, cât și pentru vizitatorii autohtoni, la eveniment sunt invitați antreprenorii unei țări strategice pentru relațiile economice moldovenești. Ediția curentă a expoziției ”Fabricat în Moldova” va include un stand colectiv, reprezentat de antreprenori din județul Maramureș. Astfel, reprezentanții companiilor române își vor expune produsele și serviciile în pavilionul 3, împreună cu alte companii din Republica Moldova.

De asemenea, la această ediție, în premieră, vom avea o amplasare specială a produselor ECO. Dorim prin acest lucru să informăm consumatorii din țară că în Republica Moldova există produse ECO și acestea sunt fabricate de moldovenii noștri.

Afară, pe teritoriul C.I.E Moldexpo, pentru prima dată va fi amenajată o zonă specială în care vor fi expuse fructe și legume proaspete.

Brandul ”Din Inimă” va avea o prezentare de modă a articolelor realizate.

Cât despre programul de afaceri, acesta se va desfășura în toate zilele expoziției.  Expoziția va atrage atenția organelor administrației publice, businessului şi societăţii civile la problemele din domeniu şi va contribui la soluţionarea acestora prin organizare unor seminare, prezentări, traininguri și workshopuri. De asemenea, va fi organizat un Forum Internațional de Afaceri, unde vor participa peste 10 țări.

Ediția curentă va fi specială și datorită implicării active a ODIMM-ului care anul acesta oferă suport financiar pentru participare la expoziție a unor întreprinderi micro, mici și mijlocii, din diferite domenii de activitate.

În cadrul programului cultural în toate zilele expoziției va fi evoluarea colectivelor artistice din raioanele republicii”, a mai spus Sergiu Harea.

Notă: Cererile de participare pot fi descărcate aici.

 

Distribuie acest articol: