Circa 25 de reprezentanți ai Asociațiilor de Suport Business au participat la atelierul de lucru privind strategia de negociere și mediere pentru îmbunătățirea dialogului public- privat

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova  a organizat în perioada 26-28 aprilie curent , în cadrul proiectului East Invest 2, în cooperare cu Asociația Europeană a Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Meserii (UEAPME) și cu suportul financiar din partea Comisiei Europene prin intermediul EUROCHAMBERS, atelierul de lucru privind strategia de negociere și mediere pentru îmbunătățirea dialogului public- privat, pentru lobarea intereselor membrilor Asociațiilor de Suport Business și mediului de afaceri.

Evenimentul are drept scop încurajarea Asociațiilor de Suport Business să învețe despre oportunitățile de finanțare existente, să dezvolte noi abilități pentru negociere, precum și să-și îmbunătățească climatul de afaceri.

La atelier au participat cca 25 de reprezentanți ai Asociațiilor de Suport Business de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și experți naționali și internaționali.

Volker Stoetzner- formator, expert internațional în proiecte de dezvoltare a IMM-urilor și Mediator de afaceri (IHK-Germania); Galyna Yeromenko- doctorat în drept, director și antrenor la Centrul de Mediere din Ucraina și Olesea Udova- avocet la “TARGET GROUP WORLDWIDE” Chișinău, Moldova au structurat atelierul de lucru sub formă de discuții în grup, brainstorming, exerciții, jocuri de afaceri, studiu de caz, analiză video, modelarea situațiilor practice. Reprezentanților Asociațiilor de Suport Business le-a fost oferite, de asemenea, modele de negociere de la Harvard etc.

În cadrul atelierului de lucru, participanților le-a fost explicată ce este negocierea, care sunt  principiile fundamentale ale procesului de negociere; ordinea corectă în tehnicile de negociere; modalitatea de promovare a intereselor Asociațiilor de Business și a membrilor săi în procesul de negociere cu autoritățile de stat; algoritmul de formare a negocierilor de succes; modalități de gestionare a procesului de dialog; practici de succes a negocierilor; abilități de dezvoltare și utilizare a diferitelor tactici ale procesului de negociere pentru a obține rezultatul dorit etc.

Reprezentanților Asociațiilor de Suport Business le-a fost înmânate certificatele de participare la atelier. Iar în acest context, Mihai Bîlba, vicepreședintele CCI a RM i-a invitat pe participanți la Trainingul pentru IMM-urile cu potențial de export, care se va desfășura în perioada 10 – 12 mai 2017. Evenimentul va fi organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a RM în colaborare cu Proiectul East Invest 2.

 

Distribuie acest articol: