Comitetul pentru promovarea învățământului profesional tehnic dual s-a întrunit în data de 17 ianuarie 2024, desfășurând o ședință online prin intermediul platformei Google Meet. Ședința a fost coordonată de președinta Comitetului, Larisa Șavga, și a beneficiat de participarea Ministerului Educației și Cercetării (MEC), a lui Silviu Gîncu şef Direcţie, Politici în domeniul învățământului profesional tehnic, reprezentanților proiectului „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, precum și a reprezentanților unităților economice și instituțiilor din Învățământul Profesional Tehnic (ÎPT).
În decursul acestei ședințe, au fost abordate subiecte de importanță majoră, inclusiv prezentarea detaliată a planurilor de activitate ale Comitetului pentru promovarea învățământului profesional tehnic dual. Discuțiile au acoperit aspecte precum strategiile de promovare a acestui tip de învățământ, colaborarea extinsă cu agenții economici, și parteneriatele cu instituțiile din Învățământul Profesional Tehnic (ÎPT). Această ședință a reflectat angajamentul comitetului față de consolidarea și îmbunătățirea învățământului profesional tehnic dual în Republica Moldova.
Elena Movileanu, în rolul său de Șefă a Secției Învățământ Dual, a oferit detalii semnificative cu privire la planificarea și implementarea evenimentului “Fabricat în Moldova”. Punctul central al expunerii sale a fost Atelierul informativ practic, sub denumirea ,,Promovarea și dezvoltarea învățământului dual în Republica Moldova”, unde se preconizează implicarea activă a tuturor actorilor cheie din sistemul dual. Aceasta evidențiază importanța unei abordări colaborative și integrate pentru a promova și dezvolta eficient învățământul dual în contextul Republicii Moldova
dl Vadim Bubulici, liderul grupului de lucru responsabil cu promovarea Învățământului Profesional Tehnic (ÎPT) dual în cadrul comitetului, a adus în discuție rezultatele chestionarului legat de evaluarea calității desfășurării seminarului cu tema ,,Utilizarea canalelor social-media pentru promovarea Învățământului Dual de către agenții economici”.
În timpul prezentării sale, dl Vadim Bubulici a detaliat concluziile și feedback-ul obținut din chestionar, oferind astfel o perspectivă clară asupra percepției participanților cu privire la calitatea seminarului. Acest demers a avut drept scop evaluarea eficienței strategiilor utilizate în cadrul evenimentului, cu accent pe modul în care canalele de social-media pot fi integrate în procesul de promovare a Învățământului Dual de către agenții economici.