Companiile din țara noastră cuceresc și piața din Maramureș în aceste zile

1Circa 35 de companii autohtone participă în perioada 27 – 29 septembrie 2019, la prima ediție a expoziției “Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare, România.

Expoziția organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, Camera de Comerț și Industrie Maramureș cu suportul Consiliului Județean Maramureș, a reunit agenți economici autohtoni din domeniul agro-alimentar, textil, vinificatori, gospodării țărănești, meşteşugari, etc.

Potrivit vicepreședintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Mihai Bîlba, expoziția se așteaptă a fi una de amploare, ca urmare a succeselor înregistrate săptămâna trecută la Iași.

”Exact cu o săptămână în urmă ”Republica Moldova Prezintă” cucerea consumatorii din Iași, cu produsele a peste 50 de companii moldovenești, astăzi, împreună cu cca 35 de companii suntem la Maramureș, nu doar pentru a prezenta produsele și serviciile cu care țara noastră se mândrește, ci și pentru a găsi noi parteneri de cooperare. Baia Mare este un oraș prietenos și sperăm că această relație de prietenie o vor simți ulterior și antreprenorii, participanți la forumul de afaceri”, a mai declarat Mihai Bîlba.

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș, s-a arătat impresionat de amploarea acestui eveniment, menționând că au fost combinate foarte bine expozițiile din Republica Moldova și România. ”Am astăzi o mare satisfacție și bucurie că găzduim cea mai prestigioasă și consistentă delegație a fraților noștri din Republica Moldova și e foarte important să vedem modul în care își promovează produsele, unele produse de care noi am uitat”, a mai spus primarul orașului.

În cadrul evenimentilui se desfășoară și un Forum Internațional de afaceri ”Republica Moldova- România- Ucraina- Ungaria- Slovacia”.

Expoziția “Republica Moldova Prezintă” se desfășoară în cadrul evenimentului ”Rivulus Dominarum”, organizată la Maramureș. ”Rivulus Dominarum” este una dintre cele mai mari expoziții de bunuri de larg consum din Nord-Vestul României care, în decursul celor 27 de ani, a devenit o tradiție pentru producătorii și comercianții ce au dorit să se promoveze pe piața maramureșeană. În 2018, peste 10.000 de vizitatori au trecut pragul ”Rivulus Dominarum”.

Notă: ”La cele șase expoziţii desfăşurate anterior la Iași, Brașov și Ploiești, au participat circa 550 de companii, fiind încheiate peste 100 de contracte de colaborare privind exportul de fructe uscate, fructe în ciocolată, vinuri etc.”.

Distribuie acest articol: