Conferința Națională „Guvernare eficientă şi viabilă a instituțiilor de învățământ profesional tehnic”

DSC_6167Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) participă astăzi, 22 noiembrie, la Conferința Națională ”Guvernare eficientă şi viabilă a instituțiilor de învățământ profesional tehnic”. Evenimentul are ca scop stabilirea conexiunilor antreprenoriale între procesele de  predare/învățare, generarea de venituri și viabilitatea instituțională a Instituțiilor de Învățământ Profesional Tehnic din Republica Moldova (IIPT).

Agenda evenimentului include diverse comunicări privind: Autogestiunea financiar-economică a instituțiilor de învățământ profesional tehnic; Capacitatea IIPT de a planifica și implementa activități antreprenoriale din perspectiva autogestiunii financiar economice; Consolidarea spiritului de inițiativa și a competențelor antreprenoriale etc.

În cea de-a doua zi a conferinței sunt organizate 5 ateliere practice: Integrarea absolvenţilor din învățământul profesional tehnic în câmpul muncii şi menţinerea lor la locul de muncă; Centrele de excelenţă: O nouă etapă în dezvoltare – Programe de formare continuă (domenii, calitate, reglementări); Activitățile antreprenoriale – principalele provocări și soluții; Trecerea la autogestiune financiar-economică – analiza situației la zi și oportunitățile pentru viitor. Formula de finanţare, statele de personal, posibilități de optimizare și Asigurarea sinergiei dintre proiectele din domeniul învățământului profesional tehnic.

Sergiu Harea moderează atelirul ”Integrarea absolvenţilor din învățământul profesional tehnic în câmpul muncii şi menţinerea lor la locul de muncă”.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în comun cu KulturKontakt, Austria, și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).

Conferința Națională „Guvernare eficientă şi viabilă a instituțiilor de învățământ profesional tehnic” se desfășoară în perioada 20-21 noiembrie, în incinta Palatului Republicii.

Distribuie acest articol: