Curs de perfecționare profesională a brokerilor vamali, desfășurat la CCI a RM

Specialiștii în domeniul vămuirii din cadrul companiilor de broker vamal și experții Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova au participat la un curs de perfecționare profesională în domeniul vamal.

Tematica primei sesiunii de instruire a cuprins aspecte de origine și clasificare a mărfurilor, care au fost prezentate de reprezentanții Serviciului vamal.

În cadrul seminarului brokerii vamali au fost informați despre recentele modificări în cadrul normativ și procedurile vamale ce țin de confirmarea originii mărfurilor și clasificarea acestora în scopuri vamale.

O atenție deosebită a fost acordată aspectelor practice și examinării cazurilor concrete fiind dezbătute cele mai complicate subiecte privind dovezile de origine EUR1 și utilizarea Nomenclaturii combinate a măfurilor.

Reprezentanții brokerilor vamali au reiterat importanța asigurării aplicării uniforme a reglementărilor vamale și evitării situațiilor de interpretare diferită a legislației de către autoritățile vamale.

Brokerii și specialiștii Serviciului vamal au salutat desfășurarea unor astfel de instruiri și pe viitor pentru a asigura comunicarea eficientă dintre vamă și mediul de afaceri.

Distribuie acest articol: