Expoziția ”Republica Moldova Prezintă” va fi organizată la Baia Mare în toamna acestui an

53022137_2143307809048909_7461020906605772800_oLuni, 25 februarie 2019, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Mihai Bîlba și  Carolina Chiper, șefa Direcției evenimente de afaceri, târguri și expoziții au avut o întrevedere de lucru la Palatul Administrativ din Baia Mare, cu președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel-Valer Zetea și președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș Florentin Tuș.

În cadrul întâlnirii au avut loc discuții privind posibilitățile de cooperare dintre agenții economici din cele două state iar conducerea Județului Maramureș și-a exprimat deschiderea cu privire la organizarea Expoziției ”Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare, în toamna acestui an.

“Din 2016, CCI  a RM organizează Expoziția ”Republica Moldova Prezintă” peste hotare, în special în România, Ne bucură faptul că după fiecare ediție organizată aici, în România, suntem chemați din nou să prezentăm produsele moldovenești, care au devenit tot mai apreciate pe piața română. Avem deja organizate doua ediții la Iași, urmează la Brașov să revenim din nou, am fost la Prahova și desigur cu mare drag venim și la Maramureș Totodată, la târgurile organizate de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, oferim un stand firmelor din România, unde acestea pot să își prezinte produsele și cred că acest lucru se poate realiza și la târgurile din Maramureș” a spus vicepreședintele Camerei de Comerț din Republica Moldova, Mihai Bîlba.

“Deschiderea pe care o arătăm Republicii Moldova a fost deja dovedită de județul Maramureș. Am avut, de-a lungul timpului, diverse colaborări cu raioanele din Republica Moldova, dar și participări la evenimentele culturale unde am fost invitați. În prezent, suntem în negocieri avansate pentru formalizarea relațiilor dintre județul Maramureș și unul dintre raioanele din Republica Moldova. Din partea conducerii județului Maramureș există toată susținerea și consider că, prin depunerea unui efort comun și, în parteneriat cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Maramureș, vom putea genera o dezvoltare a relațiilor economice și culturale cu Moldova” a declarat Gabriel Zetea președintele Consiliului Județean Maramureș.

Șeful administrației județene și-a manifestat întreaga disponibilitate de a susține și a promova Maramureșul în Republica Moldova prin intermediul Camerelor de Comerț și Industrie din cele două țări, dar și intenția de a intensifica relațiile prin formalizarea unor posibile înfrățiri cu administrații publice moldovene.

Florentin Tuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș a subliniat faptul că va lansa invitația ca, la expozițiile organizate în viitor să fie prezente și firme din Republica Moldova, pentru ca maramureșenii să aibă posibilitatea de a se familiariza cu produsele din statul vecin.

Potrivit organizatorilor, în cadrul expoziției va fi organizat și un Forum de afaceri international Maramureș – Republica Moldova.

De asemenea, vicepreședintele CCI a RM va avea mâine o întrevedere cu președinte CCI Brașov, viceprimarul de Brașov și primarul de Sinaia pentru a discuta despre organizarea expoziției în aceste regiuni.

Distribuie acest articol: