Granturi de 60 000 euro pentru Asociațiile de Business din domeniul agricultura organică și vitivinicol

165008922_109896421191472_2783875270951325703_n

Camera de Comerț și Industrie a RM, în calitate de membru al Consorțiului Agricultură Organică și Vitivinicol, invită Asociațiile de Business din Republica Moldova să aplice la concursurile de granturi lansate de către proiectul EU4Business: Connecting Companies (EU4BCC).

În acest context, invităm reprezentații Asociațiilor de Business din sectorul agriculturii organice, la 7 APRILIE 2021 orele 10:00 (ora Moldovei) la  sesiunea de informare la care puteți afla mai multe detalii despre acest proiect. De asemenea, în cadrul evenimentului veți putea stabili relații de colaborare cu partenerii din UE și prezenta inițiativele dvs. Vă invităm să vă înregistrați la următorul linkhttps://zoom.us/meeting/register/tJ0kdOioqD0qEtDCQ3n7VxELZ-zoJeSVnqQI

Reprezentanții Asociațiilor de Business din sectorul vitivinicol, sunt invitați la 7 APRILIE 2021, orele 15:00 (ora Moldovei) la sesiunea de informare.

Scopul proiectului: Proiectul are ca scop de a sprijini dezvoltarea economică durabilă și crearea de locuri de muncă în țările Parteneriatului Estic, ajutând IMM-urile să crească – în special prin:

  • promovarea comerțului,
  • încurajarea investițiilor interne și
  • încurajarea legăturilor comerciale cu companiile din UE.

Asistența oferită: Proiectul va acorda Asociațiilor de Business din țările Parteneriatului Estic și din statele membre ale UE, 12 de granturi pentru sectorul agriculturii organice și 11 granturi pentru  sectorul vitivinicol, pentru organizarea unui șir de activități care vor include:

  • Twinning – stabilirea de legături directe între Asociațiilor de susținere a afacerilor (BSO) din statele membre ale UE și țările din Parteneriatul estic pentru a permite schimbul de cunoștințe specifice și cele mai bune practici, cu ajutorul facilitatorilor și experților.
  • B2B – întâlniri bilaterale.
  • Vizite de studiu.

Orice subvenție solicitată în cadrul acestei cereri de propuneri trebuie să se încadreze în sumă maximă de 60.000,00 EUR. Cofinanțarea EUROCHAMBRES va reprezenta 95% din bugetul real final. Restul de 5% trebuie să fie cofinanțat de solicitanți prin resurse proprii.

Cine poate participa? Beneficiarii finali sunt IMM-urile cu potențial de internaționalizare și BSO-urile care au nevoie de sprijin pentru a crea servicii noi / inovatoare pentru membrii lor.

Sunt susținute parteneriate după cum urmează:

  • Asociațiile de susținere a afacerilor (BSO-urile) dintr-o țară UE și din Republica Moldova, trebuie să prezente o propunere comună de proiect (în acest caz, solicitantul principal este BSO al UE), participând la apelurile de proiecte https://connectingcompanies.eu/index.php/calls/.
  • Parteneriatul BSO trebuie să fie compus dintr-un număr echilibrat de parteneri: jumătate din Republica Moldova și alte țări din Parteneriatul Estic (în cazul unui parteneriat mai mare de 2 țări), iar cealaltă jumătate din statele membre ale UE.
  • În consecință, un parteneriat BSO ar trebui să fie compus din cel puțin un solicitant principal al UE și un co-solicitant din Republica Moldova sau dintr-un număr egal de BSOs UE și Parteneriatul Estic.
  • Același BSO poate aplica pentru a primi grant pentru maximum 2 acțiuni propuneri separate care trebuie depuse pentru fiecare acțiune separat. Aceste două propuneri/aplicări pot fi depuse pentru activități diferite (de ex. o vizită de studiu și un twinning în același sector).

Eligibilitatea solicitanților (solicitant și co-solicitant): Pentru a fi eligibil, solicitantul principal trebuie să fie:

  • o persoană juridică privată sau publică
  • o entitate non-profit
  • stabilit într-un stat membru al Uniunii Europene
  • stabilit în Republica Moldova (alte țări din Parteneriatul Estic).

Apelul este deschis pentru organizațiile de asistență pentru afaceri care includ:

  • Asociații de afaceri
  • Camere de Comerț
  • Federațiile angajatorilor
  • Asociațiile de femei
  • Federațiile sectoriale
  • Agenții de dezvoltare economică locală și regională etc.

Perioada de implementare a acțiunilor: Perioada pentru implementarea acțiunilor este de la 1 iulie 2021 la 15 iunie 2022. Cu toate acestea, având în vedere impactul potențial pe care pandemia COVID 19 l-ar putea avea asupra implementării acțiunii. Prin urmare, sub rezerva aprobării prealabile a CE, termenul poate fi prelungit.

Informații suplimentare: Toate organizațiile interesate pot găsi apelul, formularul de aplicare electronică și întrebările frecvente (FAQ) publicate împreună cu toate documentele care trebuie furnizate pentru acest apel pe site-ul web al proiectului. https://connectingcompanies.eu/index.php/calls/

De asemenea, poate fi contactată echipa EUROCHAMBRES de asistență tehnică prin intermediul formularului de asistență online din paginile de trimitere electronică.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru finanțare: VINERI, 30 APRILIE 2021 | 18:00 (Moldova)

Atragem atenția că la 7 APRILIE 2021 orele 10:00 (ora Moldovei) va fi organizată o sesiune de informare la care puteți afla mai multe detalii despre acest proiect. De asemenea, în cadrul evenimentului veți putea stabili relații de colaborare cu partenerii din UE și prezenta inițiativele dvs. Vă invităm să vă înregistrați la următorul linkhttps://zoom.us/meeting/register/tJ0kdOioqD0qEtDCQ3n7VxELZ-zoJeSVnqQI 

CALENDAR INDICATIV Al Activităților Următoare DATA
Apel informativ repetat 7 aprilie 2021
Termen pentru solicitarea oricăror clarificări de la EUROCHAMBRES 9 aprilie 2021
Ultima dată la care pot fi emise clarificările EUROCHAMBRES 19 aprilie 2021
Termenul limită pentru depunerea cererilor complete 30 aprilie 2021

17:00, ora Bruxelles-ului

Informații cu privire la evaluarea cererilor complete oferite solicitanților (Pasul 2, etapa 4) Până la 31 mai 2021
Notificarea atribuirii (Pasul 3) 11 iunie  2021
Semnarea contractului A doua parte a lunii iunie 2021


Linkuri utile:

Pentru detalii email: [email protected] tel. 069581031, 078783002

Distribuie acest articol: