Întrevedere CCI a RM cu UNFPA Moldova

DSC_8757Ieri, 23 iulie 2020, conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a avut o întrevedere online cu reprezentanții Oficiului din Moldova al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

La întrevedere a participat conducerea CCI a RM, în frunte cu Președintele, dnul Sergiu Harea și reprezentanții UNFPA Moldova, în frunte cu Reprezentanta Rezidentă, dna Nigina Abaszade.

Dna Nigina Abaszade a prezentat proiectul regional “Extinderea Opțiunilor: Politici familiale sensibile la gen pentru sectorul privat în Balcanii de Vest și Republica Moldova”, 2020-2022.

Proiectul se preconizează a fi implementat în parteneriat strâns cu actori din sectorul privat și în cooperare cu Agenția Austriacă de Dezvoltare (ADA). Scopul proiectului este de a crește șansele angajaților, atât femei cât și bărbați, de a-și atinge obiectivele profesionale fără a-și sacrifica aspirație de fertilitate și cele familiale. Proiectul va căuta să stimuleze punerea în aplicare a politicilor și practicilor sensibile la gen de către companiile din sectorul privat, pentru a crea un climat organizațional adecvat familiei.

În același timp, UNFPA își propune să colaboreze cu factorii de decizie naționali pentru a extinde prevederile existente ale politicilor sensibile la gen și pentru familie, pentru a asigura cadrul optim pentru armonizarea eforturilor profesionale cu obiectivele vieții private.

Președintele CCI a RM, dnul Harea a subliniat importanța implementării unui asemenea proiect și a menționat disponibilitatea instituției camerale de a conlucra cu UNFPA Moldova și cu alți actori nemijlocit.

Distribuie acest articol: