La Cahul a fost dat startul sesiunilor de informare privind procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene

66282234_336492043928997_1490265291349819392_nMarți, 9 iulie 2019, la Cahul s-a desfășurat sesiunea de informare privind procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), cu suportul proiectului ”Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

La eveniment au participat 25 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Sud, precum și reprezentanți ai CCI a RM, GIZ/MSPL, inclusiv un expert internațional în domeniul achizițiilor publice.

În cuvântul de deschidere a sesiunii de informare, Mihai Bîlba, vicepreședintele CCI a menționat că evenimentul de astăzi are drept scop fortificarea capacităților companiilor autohtone în vederea implicării în procesul de achiziții publice pentru proiectele din domeniile eficiența energetică și aprovizionarea cu apă și canalizare cu finanțare din UE și implementate de Agențiile de Dezvoltare Regională Centru, Nord și Sud.

”Sesiunea de informare urmează a fi organizată și în Bălți și Chișinău. Participanții la aceste sesiuni, care vor fi selectați, vor avea posibilitatea ulterior să participe la o vizită de studiu peste hotare, în vederea preluării celor mai bune practici și identificării companiilor străine pentru asociere/ parteneriate”, a mai spus vicepreședintele CCI.

Carmen Mariana Dăscălescu, expert internațional, în cadrul a patru sesiuni, a prezentat principiile generale ale achizițiilor publice în baza procedurilor europene PRAG; tipurile de contracte; greșelile frecvente ale ofertanților/operatorilor etc.

Notă: ”Sesiunea de informare se va desfășura în mun. Bălți, pe 10 iulie și pe 11 iulie 2019, la Chișinău”.

Activitatea este organizată cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și sprijinită financiar de Uniunea Europeană.

Distribuie acest articol: