În data de 13 octombrie 2021, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, a avut loc, în premieră, întrevederea Președintelui CCI a RM, Sergiu Harea, cu Excelența Sa, Kim Hyung Tae, Ambasador al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu sediul la Kiev.
Întâlnirea, organizată la solicitarea Ambasadei Republicii Coreea, a avut ca scop analiza stadiului cooperării economice dintre cele două state, precum și identificarea modalităților prin care se pot dinamiza relațiile comerciale bilaterale.
În cadrul discuției, Sergiu Harea l-a informat pe ambasador despre structura, serviciile, sarcinile și activitățile CCI a RM ce vin în facilitarea cooperării comerciale între agenții economici autohtoni și companiile din străinătate, menționând: ”Republica Moldova devine o destinație tot mai atractivă pentru investițiile străine, iar Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova vine cu un set de servicii în suportul antreprenorilor atât autohtoni, cât și de peste hotare. Noi exprimăm speranța în intensificarea legăturilor comerciale și economice dintre statele noastre”.
La fel, Sergiu Harea, a prezentat potențialul economic și climatul investițional al R. Moldova, sectoarele de interes în relațiile moldo-coreene, potențialul celor două state în domeniul de export-import de produse și servicii, precum și interesul Republicii Moldova în dezvoltarea unui program de suport și schimb de experiență în vederea ridicării nivelului de tehnologizare a ramurii agroalimentare.
La rândul său, ES Kim Hyung Tae a confirmat interesul Coreei de a intensifica cooperarea cu R. Moldova în diferite domenii de activitate economică. Acest lucru este valabil în special pentru sfera agriculturii, în primul rând în horticultură, fructe și legume din Republica Moldova fiind foarte apreciate pentru savoarea lor pe piața externă.
De asemenea, Ambasadorul s-a arătat convins că, grație poziției sale geografice și vinăriilor sale, Republica Moldova deține un potențial turistic enorm și poate deveni o destinație atractivă pentru poporul coreean.
Ca urmare a reuniunii, părțile au convenit asupra necesității unei utilizări mai complete a potențialului existent al relațiilor economice bilaterale, creșterii fluxului de investiții coreene în sectoarele de producere ale economiei moldovenești și implementarea proiectelor comune prin organizarea unor întrevederi în format virtual între camerele de comerț și industrie din ambele țări, stabilirii contactelor directe între producătorii moldoveni și coreeni din diferite domenii și participarea companiilor coreene la expozițiile regionale din Republica Moldova.