La Chișinău s-a desfășurat Ședința Comitetului pentru Promovarea Învățământului Profesional Tehnic Dual

IMG_1523La data de 24 iulie 2024, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat ședința Comitetului pentru Promovarea Învățământului Profesional Tehnic Dual.

În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai CCI a RM, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării (MEC), ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova, precum și ai unităților economice implicați în programe de ÎPT dual și ai instituțiilor din ÎPT, membri ai Comitetului.

La ședința de astăzi s-a discutat despre provocările concursurilor de admitere în învățământul profesional și tehnic, și s-au înmânat certificate maiștrilor-instructori.

Prezent la eveniment, Sergiu Harea a menționat că tot mai multe instituții de învățământ, unități economice dar și tineri doresc să promoveze învățământul dual, iar cooperarea dintre CCI a RM, Ministerul Educației și GIZ Moldova este mai mult decât binevenită.

De asemenea, președintele CCI a RM a ținut să evidențieze importanța învățământului dual și rolul esențial al maistrului-instructor certificat în dezvoltarea unei forțe de muncă bine pregătite, ce contribuie la progresul socio-economic al Republicii Moldova. În cadrul ședinței fiind înmânate certificate de conformitate, unităților economice implicate în învățământul dual care au trecut cu succes prin procesul de evaluare.

Silviu Gîncu, șef Direcție Politici în domeniul învățământului profesional tehnic, MEC, a vorbit despre procesul de admitere în instituțiile de învățământ profesional tehnic, prezentând care sunt rezultatele până în prezent. Iar reprezentanții instituțiilor de învățământ profesional tehnic și unitățile economice, au împărtășit experiențele din perioada de admitere, care a început la data de 15 iulie curent, și au oferit colegilor soluții eficiente pentru depășirea provocărilor.

Ludmila Stihi, consultat învătământ profesional tehnic, proiectul „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, a reiterat că GIZ va continua să susțină inițiativele frumoase în care se promovează învățământul dual.

Această activitate are loc cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Guvernul Elveției, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Distribuie acest articol: