Membrii CCI a RM au participat la un dialog cu Primăria municipiului Chișinău

DSC_1927Astăzi, 14 mai  2019, la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a fost organizat un dialog dintre Primaria  municipiului Chișinău și agenții economici, membri ai CCI a RM din domeniul construcțiilor.

Ședința s-a desfășurat pe platforma Comitetelor Sectoriale pentru Antreprenoriat ale CCI a RM și a avut drept scop abordarea subiectelor de interes sporit pentru mediul de afaceri din domeniul construcțiilor.

Evenimentul a fost deschis de președintele CCI a RM Sergiu Harea, care a menționat că este cea de-a doua întâlnire organizată de instituția camerală dintre membrii Camerei și Primărie.

De asemenea, Sergiu Harea a dat asigurări că propunerile înaintate în cadrul ședinței vor fi transmise în adresa structurilor responsabile din cadrul Primariei municipiului Chișinău.

MembriI CCI a RM din mun. Chișinău, au pus  în discuție mai multe subiecte de interes public pentru mediul de afaceri, inclusiv: domeniul construcții și urbanism; siguranța antiincendiară; siguranța ocupațională etc.

Totodată, președintele CCI a RM a lansat apelul către mediul de afaceri din domeniul construcțiilor civile din Republica Moldova de a participa la licitațiile publice, finanțate din fondurile europene, subliniind că: ”Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în calitate de partener al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) acordă sprijin complementar sectorului privat, pentru a facilita participarea întreprinderilor în domeniul construcțiilor civile, care funcționează în Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru și Sud, la procedurile de licitație publice în baza procedurilor europene PRAG,  care vor fi inițiate pe parcursul anului 2019 de Agențiile de Dezvoltare Regională pentru proiectele de infrastructură susținute de GIZ în domeniile: Aprovizionarea cu Apă și Canalizare și Eficiența Energetică în Clădirile Publice, în cadrul proiectului “Modernizarea serviciilor publice locale în Moldova”.

CCI a RM organizează lunar Ședințe ale Comitetelor Sectoriale, în cadrul cărora sunt discutate subiecte de interes pentru mediul de afaceri.

Distribuie acest articol: