O nouă fabrică lansată în Chișinău va fi promovată la Expoziția națională ”Fabricat în Moldova”

20191130-_m4_5088Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a participat la inaugurarea unei noi fabrici în municipiul Chișinău, producătoare de surse de iluminat cu LED, ce are o suprafață totală de 6500 m2. Pentru început, antreprenorul a angajat 50 de muncitori, însă preconizează să ofere peste 300 de locuri de muncă.

În cadrul evenimentului, Sergiu Harea a reiterat importanța lansării de noi afaceri în țara noastă, menționând: ”Este o mare bucurie pentru mine să fiu prezent la lansarea unei noi afaceri în Republica Moldova, afacere care va contrbui ulterior la creșterea economiei acestui stat. Instituția camerală a susținut mereu Start-upurile  și a îndemnat antreprenorii, prezenți la programele de instruire din cadrul CCI a RM, să tindă spre un business acasă, în Republica Moldova”.

Totodată, președintele Camere a mai spus că va contribui la promovarea fabricii ”LuminaLED”, în cadrul celei mai mari expoziții de produse și servicii autohtone- ”Fabricat în Moldova” 2020, oferindu-i spațiu în unul din pavilioanele evenimentului care a adunat la ediția precedentă peste 53 000 de vizitatori din țară și de peste hotare.

La evenimentul de lansare a fabricii a participat și Prim-ministrul Ion Chicu care a asigurat că Guvernul va crea toate condițiile necesare pentru susținerea oamenilor de afaceri.

”Creșterea eficienței activităților economice este preocuparea de bază a Guvernului. Mulțumesc antreprenorilor pentru curajul, munca și încrederea că în țara noastră se poate de dezvoltat afaceri, se poate de crescut economia și să sporească încrederea cetățenilor în ziua de mâine. Îmi ancorez toate forțele în numele acestui deziderat – Republica Moldova va renaște, se va întări și va spori încrederea cetățenilor în ziua de mâine!”

Până acum, fabrica a stabilit parteneriate de încredere cu mai mulți parteneri din UE, Italia, Polonia, România. Întreprinderea va produce becuri, tuburi și panouri LED, produsele fiind proiectate și dezvoltate în propriul Departament de cercetare și proiectare al fabricii, în conformitate cu toate normele și standardele Uniunii Europene.

Distribuie acest articol: