Oportunitățile și provocările învățământului profesional tehnic dual în Republica Moldova

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea a participat astăzi la atelierul de lucru: ”Oportunitățile și provocările Învățământului Profesional Tehnic (ÎPT) dual în Republica Moldova”, organizat de Comitetul de Donatori pentru ÎPT dual.

În cadrul evenimentului, Sergiu Harea a vorbit despre rolul ÎPT dual în Republica Moldova din perspectiva Camerei de Comerț și Industrie. Președintele CCI a RM a trecut în revistă activitățile întreprinse de instituție pentru a promova și spori ÎPT dual în țara noastră. “Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, împreună cu MECC și GIZ pregătesc listele doritorilor pentru a învăța în sistem dual în anul de învățământ 2018-2019. În prezent, cca 1500 de noi ucenici sunt interesați de ÎPT  dual iar numărul acestora este în continuă creștere. Din luna septembrie a acestui an, CCI a RM va deține registrele ucenicilor, maiștrilor, a companiilor ce vor impementa ÎPT, dar și a cooperărilor duale”, a mai spus președintele Camerei.

La atelier au participat și reprezentanți ai DC dVET, organizațiile membre: ADA, BMZ/GIZ, LED și SDC în Moldova și partenerii lor direcți.

Distribuie acest articol: