Peste 80 de reprezentanți ai mediului de afaceri au participat la Conferinţa „Posibilităţile de cooperare economică moldo-cehă în domeniul agriculturii”

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Ambasada Republicii Cehe la Chișinău au organizat marți, 29 mai curent, Conferinţa „Posibilităţile de cooperare economică moldo-cehă în domeniul agriculturii”. La eveniment au participat cca 80 de reprezentanți ai mediului de afaceri din țară și 5 companii cehe ce activează în sectorul agro-alimentar.

Prezent la eveniment, Sergiu Harea, președintele CCI a RM a menționat că evenimentului de astăzi va contribui la formarea unei perspective obiective a potențialului agroindustrial, a climatului de afaceri și a oportunităților de investiții existente în țara noastră, precum și la dezvoltarea unui parteneriat durabil între reprezentanții mediului de afaceri din ambele țări.

Sergiu Harea a dat asigurări că CCI a RM va acorda asistență în furnizarea de informații cu privire la cei mai importanți producatori si exportatori din domeniu, precum și alte informații necesare pentru a stabili contacte directe de afaceri între agenții economici din țările noastre.

Agenții economici cehi au prezentat companiile lor și domeniul de activitate, precum și interesul de a coopera cu reprezentanții sectorului agro- alimentar din țara noastră.

La eveniment au fost prezente următoarele companii cehe:

  1. Brunnthaller-CS s.r.o.- companie specializată în producerea şi comercializarea utilajului pentru automatizarea proceselor în zootehnie. Compania oferă soluţii tehnologice pentru fermele de bovine, porcine, păsări şi cai.
  2. Kovobel, v.d. – compania a fost creată în anul 1966 şi oferă utilaj modern şi soluţii tehnologice pentru creşterea păsărilor.
  3. Chovatelské družstvo Impuls – compania este specializată în selecţia bovinelor. Cooperează cu peste 100 ferme de creştere a bovinelor.
  4. Farmet, a.s. – producerea semănătorilor şi maşinilor agricole de prelucrare a solului şi livrarea utilajului tehnologic complex pentru prelucrarea seminţelor şi producerea uleiurilor vegetale şi a furajelor pentru animale.
  5. Výzkumný ústav mlékárenský (Institutul de Cercetare pentru Industria Laptelui) este specializat în cercetări şi inovaţii în domeniul laptelui şi produselor lactate.

Evenimentul s-a încheiat cu întrevederi B2B.

Notă: Volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) dintre Republica Moldova şi Republica Cehă în anul 2017 a constituit  circa 98 milioane dolari SUA. Comparativ cu anul 2016, volumul comerţului exterior s-a majorat cu peste 16%.

Distribuie acest articol: