Președintele CCI a avut o întrevedere de lucru cu Prim-ministrul țării

IMG-4f9339cbd7e2561ceb8d53442d83cdd2-VPreședintele CCI a avut o întrevedere de lucru cu Prim-ministrul Ion Chicu în cadrul căreia a fost discutată activitatea Camerei în situația pandemiei și necesitățile mediului de afaceri.

În cadrul ședinței, Sergiu Harea a comunicat despre situația actuală în subdiviziunile regionale ale Camerei care prestează serviciile publice precum eliberarea certificatelor de origine, expertiza și evaluarea mărfurilor, dar și suport pentru întreprinderile care participă în sistemul de învățământ dual.

”Pe parcursul întregii perioade a stării de urgență, Camera a continuat să acorde asistența agenților economici, a oferit consultanță și a asigurat dialogul permanent cu autoritățile publice” a specificat Președintele CCI.

Mai mulți antreprenori s-au adresat la Cameră pentru obținerea certificatelor de forța majoră, însă această activitate a fost sistată de către CCI până la operarea modificărilor necesare în cadrul legal.

În cadrul discuțiilor au fost abordate și alte aspecte de importanța majoră pentru producătorii autohtoni și măsurile planificate pentru perioada post-pandemie. Prim-ministrul a reiterat importanța dialogului cu comunitatea de afaceri și a apreciat inițiativele Camerei care vin să sprijine antreprenorii afectați de situație epidemiologică.

Premierul Ion Chicu a menționat despre intenția de a organiza, în viitorul apropiat, o întrevedere cu oamenii de afaceri pentru a discuta situația economică și măsurile de susținere a sectorului privat promovate de Guvern.

Distribuie acest articol: