Președintele CCI a RM s-a întâlnit cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului

86842010_2746444682076574_7572721877714468864_oPreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea a avut o întrevedere de lucru cu Ion Perju, ministrul Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre forța de muncă în agricultură și eficiența cooperării dintre mediul privat și instituțiile de învățământ.

Tot în cadrul întrevederii a participat și Spartac Chilat, director Prograin Organic, membrul CCI a RM, care a accentuat nevoia de a crea un Complex Agricol care să înglobeze creșterea animalelor, utilizarea îngrășămintelor organice pentru prelucrarea solului, producerea fructelor și legumelor în arii protejate, etc.
Afacere ce ar oferi locuri noi de muncă și care ar contribui la dezvoltarea economică a localităților rurale. Un potențial proiect care ar putea fi dezvoltat cu suportul Băncii Mondiale în cadrul Programului de reabilitare a sectorului zootehnic din țara noastră.

Sergiu Harea a menționat că doar având o cooperare eficientă dintre antreprenori și autoritățile publice, putem contribui esențial la dezvoltarea social- economică a Republicii Moldova.

Ion Perju a salutat inițiativele antreprenorilor care vin să investească în sectorul agroalimentar, să contribuie la dezvoltarea economică a țării și să ofere noi locuri de muncă pentru cetățenii noștri, precum și contribuția Camerei la dezvoltarea parteneriatului public-privat.

Distribuie acest articol: