Programul folosit de cosmonauții NASA – Process Communication Model – implementat de companiile din Chișinău

DSC_1179Joi, 14 martie 2019, în cadrul conferinței ”Stay Tuned in HR & Business” a fost lansat în premieră la Chișinău, primul birou al Programului ”Process Communication Model® (PCM) în Republica Moldova”.

Evenimentul dedicat managerilor și specialiștilor în HR a fost susținut de parteneri de business: Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), American Chamber of Commerce in Moldova, Foreign Investors Association in the Republic of Moldova și partenerii media: Deschide.md, Diez, Moldova.org, Jurnalul.md.

Prezentă la lansarea Programului PCM, Inesa Iordatii, șef Centrul de Formare Antreprenorială a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a reiterat importanța organizării evenimentelor  menite să promoveze capitalul uman, întrucît, una dintre cele mai mari avuţii a economiei, care tinde spre o dezvoltare armonioasă, se consideră a fi anume factorul uman.

”Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, ca reprezentant major al mediului de afaceri, întreprinde măsuri concrete de îmbunătăţire a calităţii mai multor aspecte şi componente, ce contribuie la dezvoltarea  personală şi profesională. Astfel, cu aportul Camerei a fost implementat în Republica Moldova, sistemul dual de învăţământ de tip german pentru anumite specialităţi. De asemenea, au fost elaborate şi dezvoltate Academia Exportatorului şi Academia Start-up – care conțin un complex de tematici pentru perfecționarea forțelor de muncă. De menționat Programele internaționale, ce sunt în gestionarea Centrului de Formare Antreprenorială al CCI– Programul de cooperare cu Camera Economică din Austria, Programul de cooperare cu Ministerul Economiei și Energiei al Republicii Federale Germania, cursul de pregătire a Managerului Energetic European – EUREM, curs elaborat împreună cu CCI Potsdam. Aceste Programe se bucură de susținerea Guvernului și sunt în continuă desfășurare și Vă invităm să aplicați pentru a beneficia de aceste oportunități”, a mai menționat Inesa Iordatii.

Conform Danei Tudor Tănase, reseller exclusiv PCM® pentru Republica Moldova și fondator Creative & Bright, Programul ”Process Communication Model” este potrivit pentru companii cu peste 50 de angajați și este soluția pentru echipe demotivate în care apar tot mai des conflicte și lupte de poziții; echipe care nu performează, sunt fragmentate, stresate și nu colaborează, sau pentru nevoi punctuale cum ar fi creșterea abilităților de vânzare ale echipei sau creșterea eficienței la nivel de customer service.

De asemenea, Dana Tudor Tănase a spus  că implementarea programului într-o companie are cinci etape – identificarea celor 6 tipuri de personalitate Empatic, Perseverent, Promotor, Imaginator, Gânditor, Rebel și punctele forte ale fiecăreia; descoperirea și discutarea profilului individual și al profilului de echipă; identificarea nevoilor psihologice și factorii de motivare pentru fiecare tip de personalitate; manifestarea stresului și rezolvarea conflictelor pentru fiecare profil și matematica relațiilor: formula logică în care putem înțelege emoțiile și nevoile celor din jur, pornind de la comportamentele observabile.

La lansarea Programului PCM® au participat peste 70 de lideri de top din management și resurse umane din țara noastră.

Evenimentul a fost încununat de discursul motivațional a lui Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic și care a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”. Dumitru Prunariu a vorbit și despre programul folosit de cosmonauții NASA – Process Communication Model și oportunitățile acestuia.

Notă: Creative & Bright este o companie de consultanță în business având capital românesc este specializată în crearea și implementarea unor programe ample de wellbeing, teambuilding și training. Clienții companiei sunt companii multinaționale din domenii precum finance-banking, FMCG, IT&C, Aututomotive, Agro, Pharma. Pentru detalii www.creativebright.ro

Distribuie acest articol: