La data de 24 aprilie 2024, membrii Consiliului Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) s-au întrunit în ședința ordinară, la care au participat membrii Consiliului din toate filialele instituției și membrii Comisiei de Cenzori.
În cadrul ședinței a fost prezentat raportul de activitate al CCI a RM pentru primul trimestru al anului curent, în baza direcțiilor principale ale activității Camerei.
La eveniment a fost prezentă și șefa statului, Maia Sandu, care a discutat despre oportunitățile și avantajele integrării europene pentru mediul de afaceri și importanța rolului Camerei în dezvoltarea economică a țării.
“Aderarea la comunitatea europeană este singura șansă pentru ca țara noastră să mențină pacea și să crească economia. În acest sens, întreaga societate trebuie să contribuie la procesul de aderare a țării la Uniunea Europeană”, a menționat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.
Șefa statului a precizat că prin reformele promovate, autoritățile caută să ofere mai multă libertate antreprenorilor, investitorilor și mai mult spațiu în care afacerile pot crește și se pot dezvolta. Asta va contribui la fortificarea încrederii între stat și mediul de afaceri, astfel încât împreună să poată dezvolta și mai multe soluții pentru consolidarea economiei Republicii Moldova.
Sergiu Harea, Președintele CCI a RM, a evidențiat angajamentul continuu al instituției în susținerea intereselor businessului autohton în relație cu statul, prin organizarea mai multor dialoguri publice cu reprezentanții autorităților publice. De asemenea, Președintele a subliniat contribuția Camerei în promovarea evenimentelor expoziționale relevante pentru mediul de afaceri și sprijinul oferit antreprenorilor prin cursuri și instruiri tematice, precum și prin implicarea activă în promovarea învățământului dual.
“Continuăm să consolidăm parteneriatele și să promovăm inovația în sprijinul afacerilor autohtone și al comunității noastre economice. Zilnic suntem în contact cu antreprenorii, acordând asistență la accesarea resurselor financiare, atragerea investițiilor și implementarea proiectelor pentru dezvoltarea și internaționalizarea afacerii”, a menționat Sergiu HAREA.
Conform Ordinii de zi, la ședință au fost aprobate și alte decizii ce țin de organizarea activității Camerale.
Raportul de activitate poate fi consultat aici.
Notă: “CONSILIUL este organul de conducere al CCI a RM, care determină direcțiile principale ale activității Camerei în perioada dintre Congrese, se subordonează Congresului și exercită controlul asupra activității Biroului Executiv al Camerei. Membrii Consiliului Camerei se aleg de către Congres, dintre membrii Camerei, pe un termen de 5 ani, în număr de 75 persoane”. CCI a RM are peste 1100 de membri și 10 filiale în toate regiunile țării.