Serviciul Experți Seniori (SES): 1.000 misiuni în Republica Moldova, din anul 1993

235În cadrul unei ceremonii organizate în incinta Summit Events & Conference Center din Chișinău, Serviciul Experți Seniori (SES) a celebrat cea de-a 1000-a misiune a experților voluntari în Republica Moldova. Misiunea jubiliară a adus vara aceasta know-how-ul german în firma Artbutique, amplasată în capitala Moldovei. 

La ceremonie au participat personalități de vază: Președintele de Onoare al CCI, Gheorghe Cucu, Angela Ganninger, Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, precum și clienți ai SES Moldova, printre care directori ai filialelor CCI a RM.

În cadrul celei de-a 1000 misiune SES, producătorul de îmbrăcăminte pentru copii a invitat-o pe experta germană SES, doamna Eva Hillers, cu scopul de a-și îmbunătăți procesele de producție. Misiunea a avut un succes remarcabil.

Ceremonia a fost organizată inclusiv cu scopul de a onora reprezentanții SES în Republica Moldova. În semn de recunoștință, ambasadoarea le-a înmânat distincții.

SES activează în Republica Moldova din 1993. De oferta sa – medierea experților voluntari din Germania – beneficiază în primul rând întreprinderile mici și mijlocii, instituțiile de formare profesională, dar și administrațiile publice locale. Sunt foarte solicitați experți din domeniul medical, prelucrarea lemnului și metalului, agricultură, industrie alimentară și textile.

Notă: ”Serviciul Experți Seniori (SES) este cea mai importantă organizație germană de expediere a specialiștilor și managerilor voluntari pensionați sau care se află în pauză profesională (Weltdienst 30+). SES are sediul în Bonn. Este reprezentată la nivel internațional de către 200 reprezentanți în 90 țări.

În prezent sunt înregistrați peste 12.000 experți SES. Ei aduc expertiză din peste 50 de domenii. De la fondarea sa în 1983, SES a realizat peste 50.000 misiuni pe bază de voluntariat în toată lumea.

Donatorii SES sunt organizațiile principale ale economiei germane. Cel mai mare donator este Guvernul Federal German. Informații suplimentare: www.ses-bonn.de”.

Contacte:

Ute Sonnen: Manager de Proiect în Republica Moldova  

Tel: +49 228 26090 69, [email protected]

https://www.ses-bonn.de/ru/kontakt/predstaviteli/iso/MD/land/Moldova

 

Distribuie acest articol: