Ziua Învățământului Dual la Chișinău

75642435_584972182257618_5517480885848375296_nInstituțiile de Învățământ Profesional Tehnic din regiunile centru și nord ale țării, împreună cu întreprinderi partenere în sistemul de învățământ dual și-au prezentat programele lor de studii și oportunitățile de dezvoltare profesională și de angajare pentru tineri la ”Ziua Învățământului Dual la Chișinău”.

Ediția din Chișinău a fost organizată sub forma unei expoziții cu ateliere informative și interactive pentru tineri. Astfel, toți vizitatorii evenimentului au avut posibilitatea să participe la atelierele științifice și distractive, fie că sunt iubitorii de roboți și jocuri la calculator, curioși de a cunoaște secretele electricienilor și montatorilor, bucătarilor sau a cofetarilor.

La evenimentul de sâmbătă a participat Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) care a reiterat importanța unor studii care dau rezultate, cât și necesitatea promovării acestui tip de învățământ în țara noastră.

Campania Înveți. Muncești. Câștigi! a fost lansată în luna mai 2018 și are scopul de informare pe scară largă a tinerilor despre oportunitatea și avantajele învățământului dual. Aceasta este implementată de MECC, cu suportul Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ, în cadrul Proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Distribuie acest articol: