Proiectul ”Crearea locurilor de muncă prin intermediul sistemelor de piață îmbunătățite”

pe pag web (3)Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) este partener al proiectului Sisteme de piață îmbunătățite (Improved Market Systems) din luna noiembrie 2018, cu mandat de implementare de la Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Helvetas Swiss Intercooperation este cel de-al doilea partener al proiectului, împreună cu organizația de suport analitic Mesopartner.

Proiectul va dura până în decembrie 2022 și va activa în două sectoare prioritare pentru economia Republicii Moldova – Sectorul Agrar și cel al Tehnologiilor Informaționale și Comunicații.

Consolidarea sectorului de afaceri și dezvoltarea abilităților în sectoarele selectate sunt două direcții principale de activitate ale proiectului. Proiectul își propune să creeze beneficii economice pentru populația Republicii Moldova. Un sector privat puternic ar asigura un mediu mai favorabil pentru antreprenoriat, iar abilitățile îmbunătățite ar contribui la o mai ușoară angajare a populației în câmpul muncii.

Camera de Comerț și Industrie are un rol important în crearea unui mediu de afaceri favorabil, incluziv în sectoarele selectate. Acest fapt va contribui la consolidarea dialogului public-privat și la transpunerea preocupărilor mediului de afaceri în agenda națională de politici, prin participarea activă la platformele de dialog public-privat existente și aplicarea cunoștințelor obținute de la filialele din toată țara.

Distribuie acest articol: